Atenció a dones

Grups d’apoderament a dones

Servei d’atenció i suport a dones en situació de precarietat i risc d’exclusió social, i a dones nouvingudes al territori. Disseny i dinamització de sessions grupals on es realitzen debats i activitats a partir de diferents metodologies.

Amb l’objectiu de treballar temes que les preocupen, crear xarxa entre elles, i ajudar-les a prendre consciència de les violències que les travessen, així com a definir estratègies d’apoderament a partir del treball comunitari, el feminisme i la intereseccionalitat. Retorn comunitari en format d’accions al territori.

  • Dones Amunt (Ajuntament de Barcelona)
  • Projecte Dolç Dona (Ajuntament de Martorelles)
  • Espai Dona (Ajuntament de Sabadell)

Serveis d’Informació i Atenció a Dones (SIAD)

Servei d’atenció i informació psicològica i jurídica a dones i persones del col·lectiu LGTBIQ+ del municipi, oferint informació, assessorament, suport psicològic i orientació en tots els aspectes de la vida de les dones: social, laboral, personal, familiar, etc. 

Accions de difusió i dinamització d’activitats de sensibilització i prevenció de les violències masclistes i LGTBIfòbiques. Realització de Punt Liles de prevenció de les violències sexistes en espais d’oci nocturn.

  • SIAD de Ripollet
  • SIAD de Pineda de Mar

Serveis de Teràpia Corporal

Servei d’atenció a dones des de l’atenció terapèutica corporal com a part del procés global de recuperació de les dones que pateixen o han patit violència masclista o algun tipus de discriminació per raó de gènere. L’objectiu és oferir un espai de treball emocional a través de diferents tècniques corporals a dones que viuen o han viscut algun tipus de violència masclista o de discriminació per raó de gènere. Aquest treball es duu a terme des de la perspectiva holística d’abordatge a les violències masclistes i es realitza com a acció complementaria al tractament de les professionals del SIAD.

  • Ajuntament de Sabadell

Serveis d’assessorament jurídic

Servei d’atenció i informació jurídica a dones i col·lectiu LGTBIQ+ del municipi, oferint informació, assessorament i orientació en tots els aspectes de la vida de les dones: social, laboral, personal, familiar, etc. Sessions de formació i xerrades específiques.

  • SIAD de l’Ajuntament de Ripollet
  • SIAD de l’Ajuntament d’El Prat
  • SIAD de l’Ajuntament de Pineda
Desplaça cap amunt